ex. Zoiper 5 Softphone för mobil ex. Zoiper 5 Softphone för mobil

SOFTPHONE I DIN MOBILTELEFON (ELLER DATOR)

Idag har alla en mobiltelefon och med en enkel installation av en sk softphone direkt via Appstore eller Google Play så får man ytterligare en extra telefon den egna mobilen.

En (soft) telefon fungerar i princip som den vanliga mobiltelefonen men använder enbart data (internet) för att fungera. Det behövs ju naturligtvis ett IP-telefoni abonnemang som softphonen registreras mot (ungefär motsvarande ett vanligt e-mail konto) och därmed kan man både ringa och besvara samtal i softphonen.

Nedan har vi angett några exempel på olika områden som kan vara intressanta för en extra soft-phone i sin mobil.

  1. Jobbtelefon - anställda kan använda sina privatat telefoner men med en softphone för jobbsamtalen
  2. Semester eller resa - för att undvika dyra roamingavgifter för utlands-surfen så brukar man ju köpa ett lokalt SIM-kort när man kommer fram till sin destination. Din softphone kan använda samma surf för att koppla upp sig så att du kan ringa som vanligt. Naturligtvis kan softphonen även använda WIFI för att koppla upp sig.
  3. Seniortelefon - använd en softphone eller IP-telefon som vi spärrat obehöriga att kunna ringa till. 
  4. Ditt Privata Alias - din softphone blir din officiella (eller privata) telefon vid sidan av din ordinarie mobil 

Nedan beställer du ett abonnemang till din softphone (ingen bindningstid)

  • Här kan du välja om du vill köpa till ett extra mobiltelefon-nummer som du använder i din softphone, eller om du enbart vill kunna använda ditt befintliga mobil-nummer även för dina samtal i softphone.
  • Om du även vill kunna besvara samtal i din softphone när någon ringer ditt ordinarie telefonnummer så måste du vidarekoppla numret till vårt centrala systemnummer för denna tjänst (0123 177 177).