Parkera ditt telefonnummer

Ibland kan det finnas behov av att kunna "Parkera" sitt befintliga telefonnummer exempelvis när man planerar att byta sin teleoperatör men inte har hunnit bestämma sig.

Hos oss parkerar (porterar) du ditt befintliga telefonnummer eller din nummerserie och vi garanterar att ditt/dina nummer kan porteras vidare till den teleoperatör som du sedan i framtiden eventuellt önskar kunna börja använda. Notera att du naturligtivs kan använda oss här på Applion som din teleoperatör närhelst du önskar kunna ringa med ditt nummer.

Observera att ett nummer eller nummerserie måste vara registrerat på dig (privat nummer) eller på ett juridiska företag där det krävs namnunderskrift av behörig firmatecknare.

Beställ portering av ditt nummer som du önskar parkera i ditt konto här hos genom att fylla i formuläret. Vill du hellre skanna en blankett och fylla i med penna så finns en sådan blankett för nummerportering här. Skanna och maila den ifyllda porteringsansökan till oss på sales@applion.se så porterar vi ditt/dina nummer inom de normala 10 arbetsdagar som denna process tar.

Önskar du vidarekoppla samtal till din mobil (eller annat svenskt normalt telefonnummer) så ange detta nummer i kommentarsfältet eller direkt i formuläret vid din beställning. Vidarekopplade samtal kostar 50 öre per minut.

Notera att det är ditt egna nummer som visas när någon ringer till dig och alltså inte uppringarens nummer och har du valt utringning till din mobiltelefon så ombeds du att trycka siffran "1" på din mobil när du vill få samtalet framkopplat. Att trycka siffran "1" förhindrar att samtal kan komma att hamna i ditt mobilsvar, vilket inte alltid uppskattas. 

150 kr

FAQ

  • Vilket nummer presenteras när någon ringer mitt Parkerade nummer (om jag valt att koppla fram sådana samtal)?

        >> Ditt Parkerade nummer presenteras normalt (det går att ändra)

  • Vilket nummer presenteras om jag ringer någon via mitt Parkerade nummer?

        >> Ditt Parkerade nummer är det nummer som presenteras för den du ringer till

  • Hur gör jag för att svara på ett inkommande samtal?

        >> Du svarar som vanligt i din vanliga mobiltelefon (det nummer som du registrerade vid beställningen av tjänsten)

  • Hur gör jag för att ringa någon med mitt Parkerade nummer?

        >> Du kan klicka på ett nummer i listan på missade, besvarade eller ringda samtal eller du kan ringa till ditt eget Parkerade nummer
             från din vanliga mobiltelefon (samma som du registrerat) och där erhåller du en vanlig kopplingston och kan slå numret

  • Kan jag skicka och ta emot SMS (om jag Parkerat ett mobilt nummer)?

        >> Ja det går utmärkt och dina mottagna SMS hamnar normalt i din registrerade email men kan också skickas till din mobiltelefon

  • Vad kostar det att ringa och SMS'a?

        >> Det kostar 50 öre att ringa vanliga svenska samtal (mobil och fasta samtal) samt även att skicka SMS.