ex. Zoiper 5 Softphone för mobil ex. Zoiper 5 Softphone för mobil

SOFTPHONE I DIN MOBILTELEFON (ELLER DATOR)

Idag har alla en mobiltelefon och med en enkel installation av en sk softphone direkt via Appstore eller Google Play så får man ytterligare en extra telefon i sin mobil.

En (soft) telefon fungerar i princip som den vanliga mobiltelefonen men använder enbart data (internet) för att fungera. Med ett konto (abonnemang) från oss så får man också tillgång till flera bra funktioner.

Nedan har vi angett några exempel på olika områden som kan vara intressanta för en extra soft-phone i sin mobil.

1. Jobbtelefon - anställda kan använda sina privatat telefoner men med en softphone för jobbsamtalen
  2. Semester eller resa - köp ett lokalt SIM-kort i närmaste butik när man kommer fram till sin destination
  3. Seniortelefon - låt de äldre använda en softphone som vi spärrat för att hindra att obehöriga kan ringa till
  4. Ditt Privata Alias - din softphone blir din officiella (eller privata) telefon vid sidan av din ordinarie mobil
  • Här kan du välja om du vill köpa till ett extra mobiltelefon-nummer som du använder i din softphone, eller om du enbart vill kunna använda ditt befintliga mobil-nummer även för dina samtal i softphone.
  • Om du valt att använda ditt ordinarie mobilnummer när du ringer eller SMS'ar från din softphone så kommer detta nummer att också presenteras. Du kan naturligtvis välja att inte presentera något nummer men det brukar blir bättre svarsfrekvens om folk känner igen ditt nummer.
    Om du även vill kunna besvara dina samtal när någon ringer ditt ordinarie telefonnummer så måste du vidarekoppla ditt nummer till vårt centrala systemnummer för denna tjänst (0123 177 177).